Usein kysyttyä

Voiko maitohappobakteeribakteerivalmisteita käyttää päivittäin?

Kyllä. Gefilus® maitohappobakteerivalmisteita voi käyttää päivittäin ympäri vuoden osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

Ovatko kaikki maitohappobakteerit vaikutuksiltaan samanlaisia?

Eivät. Kaikki maitohappobakteerit eivät ole ominaisuuksiltaan samanlaisia. Parhaiten tunnettu ja vaikutuksiltaan tutkituin bakteerikanta on Gefilus® tuotteiden sisältämä Lacticaseibacillus rhamnosus GG maitohappobakteeri.

Voiko antibioottikuurin aikana käyttää Gefilus® tuotteita?

Kyllä voi. Maitohappobakteeri ja antibiootti suositellaan otettavaksi eriaikaisesti, valmisteiden ottamisessa on syytä pitää noin tunnin väli.

Riittävä ja suositeltava vuorokausiannos on yksi Gefilus® maitohappobakteerikapseli tai tabletti päivässä päivittäin tai lääkekuurin aikana. Yksi tabletti tai kapseli sisältäävalmisteesta riippuen 5 tai 10 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria.

Sopivatko Gefilus® maitohappobakteerivalmisteet myös pienille lapsille?

Kyllä. Gefilus® maitohappobakteerivalmisteet sopivat myös pienille lapsille. Erityisesti perheen pienimmille tarkoitetut Gefilus® Tipat + D3 sisältävät maitohappobakteerin lisäksi vastuskykyä vahvistavaa D-vitamiinia*. Heti kun lapsi pystyy pureksimaan, lapsi voi siirtyä käyttämään Gefilus® purutabletteja. Purutablettien makuina löytyy muun muassa vadelma-mansikka, mustikka, appelsiini, mansikka-vanilja ja päärynä-vanilja.

*D-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Sisältääkö Gefilus® Tipat+D alkoholia?

Eivät. Gefilus® Tipat+D on täysin alkoholiton valmiste. Tuote on myös laktoositon ja gluteeniton. Ei sisällä säilöntäaineita. Saattaa sisältää pieniä määriä maitoproteiinia.

Voiko Gefilus® maitohappobakteerivalmisteita käyttää raskauden aikana?

Kyllä. Gefilus® maitohappobakteerivalmisteet sopivat raskaana oleville ja imettäville. Tuotteiden sisältämät Lacticaseibacillus rhamnosus GG -maitohappobakteerit ovat terveen ihmisen suolistossa luontaisesti esiintyviä hyödyllisiä bakteereita.

Voiko Gefilus® kapselin avata ja käyttää vain sisällön?

Kyllä. Kapselin sisällön voi halutessa sirotella joko nesteeseen tai haaleaan ruokaan.

Mistä LGG-maitohappobakteeri on löydetty?

LGG-maitohappobakteeri on alkujaan eristetty terveen ihmisen suolistosta.

Mikä on paras maitohappobakteeri?

Asiakaspalveluumme tulee toisinaan kysymyksiä, mikä on paras maitohappobakteeri? Kaikki maitohappobakteerit eivät ole ominaisuuksiltaan ja vaikutuksiltaan samanlaisia. Parhaiten tunnettu ja vaikutuksiltaan tutkituin bakteerikanta on Gefilus® tuotteiden sisältämä Lacticaseibacillus rhamnosus GG maitohappobakteeri, jonka turvallisuus ja vaikutukset ihmisille on tutkittu yli 800 tieteellisessä tutkimuksessa. Gefilus® maitohappobakteerivalmisteet soveltuvat tilapäisesti tai säännöllisesti käytettynä kaikille vauvasta vaariin.

Onko Gefilus® maitohappobakteerikapselien ja -purutablettien käytöstä käytöstä haittaa?

Ei. Asiakaspalveluumme tulee toisinaan kysymyksiä, voiko maitohappobakteeria saada liikaa jos käyttää samanaikaisesti useita Gefilus-maitohappobakteerivalmisteita, esim. jugurtteja ja kapseleita?

Riittävä ja suositeltava vuorokausiannos on yksi Gefilus® maitohappobakteerikapseli tai tabletti päivässä. Yksi tabletti tai kapseli sisältää 5 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria. Suuremmasta annoksesta ei ole yliannostuksen riskiä, mutta ei myöskään välttämättä hyötyä.  Gefilus® VAHVA -maitohappobakteerikapselit sisältävät 10 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria. Geflus VAHVA® -maitohappobakteerit on tarkoitettu elämän erityistilanteisiin.

Miksi Gefilus® maitohappobakteerituotteita suositellaan käytettäväksi 1 tabletti per päivä eli 5 miljardia pöpöä per päivä? Voiko ottaa enemmän? Miksi suositeltua annosta ei tule ylittää?

Gefilus® maitohappobakteerivalmisteet sisältävät 5 miljardia elävää LGG-maitohappobakteeria per päiväannos. Gefilus® tuoteperheeseen kuuluu myös Gefilus® VAHVA tuotteet, joissa yksi kapseli sisältää 10 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria, siis tuplasti enemmän. Nämä tuotteet on tarkoitettu elämän väliaikaisiin erityistilanteisiin.

Miten Gefilus® maitohappobakteereita säilytetään?

Kaikkia Gefilus® -kapseleita, -purutabletteja ja -tippoja säilytetään huoneenlämmössä ja valolta suojattuna, myös avaamisen jälkeen. Lisäksi Gefilus® Tipat tulee säilyttää pystyasennossa.

Lapseni on hyvin allerginen, uskallanko antaa hänelle Gefilus® maitohappobakteerikapseleita?

Riippuu allergiasta. Kaikki Gefilus® tuotteet valmistetaan erittäin laadukkaista raaka-ainesta ja pyrimme aina käyttämään mahdollisimman vähän eri raaka-aineita tuotannossa. Gefilus® ravintolisät eivät sisällä EU-asetuksen 1169/2011 mukaisia allergioita tai intoleransseja aiheuttavia valmistusaineksia, mutta tuotteet saattavat sisältää pieniä määriä maitoproteiinia.

Gefilus® maitohappobakteerien purkissa on valkoinen muovinen osa. Onko tuote turvallinen?

Gefilus® kapselipurkissa oleva muovinen osa on niin sanottu kuivauskapseli, jonka tulisi olla kiinni purkin kannessa. Mikäli kuivauskapseli on tippunut tablettien/kapselien joukkoon, se on jostain syystä irronnut. Kuivauskapselia tarvitaan tuotteessa poistamaan kosteutta purkista, sillä maitohappobakteerit eivät viihdy liiassa kosteudessa. Tuote on muilta osin moitteeton eli tuotteen voi  halutessa käyttää normaalisti.

Mitä valkoiset sokerilta näyttävät kiteet Gefilus® maitohappobakteeripurkissa ovat?

Gefilus® purkin kannessa kiinni oleva muovinen osa on ns. kuivauskapseli. Kuivauskapselin sisällä olevat pienet ” kiteet” ovat silikageeliä. Silikageelikiteiden tehtävänä on poistaa kosteutta purkista, sillä maitohappobakteerit eivät viihdy liiassa kosteudessa. Mikäli kuivauskapseli on jostain syystä hajonnut tai irronnut siten, että kiteet ovat päässeet tablettien joukkoon, on tuote edelleen moitteeton ja tuotetta voi hyvin käyttää turvallisesti.

Miten Gefilus®kapseli- tai purutablettipurkki hävitetään?

Gefilus® maitohappobakteerin purkki ja kansi ovat PE-muovia, joka voidaan toimittaa muovinkeräykseen.

Voiko Gefilus® maitohappobakteerikapselia tai -purutablettia käyttää, vaikka parasta ennen –päiväys on mennyt jo?

Parasta ennen -päiväys on päivä, johon asti takaamme tuotteen varmasti säilyvän ominaisuuksiltaan hyvänä, kunhan tuote on säilytetty ohjeiden mukaisesti. Pikku hiljaa ajan myötä tuotteen maku saattaa alkaa muuttua, ja lisäksi maitohappobakteerien määrä alkaa pienentyä. Nämä muutokset eivät ole haitallisia. Voitte huoletta vielä käyttää loppuun olevan tuotteen.

Gefilus® Tippapullon tippalukko on tukkeutunut eikä pullosta tule mitään ulos / tippakorkissa on jotain ainetta, joka tukkii pullon/tippojen saanti pullosta ulos on hankalaa ja kestää iäisyyden

Gefilus® Tipat–pullo tulee ravistaa erittäin voimakkaasti ennen jokaista käyttökertaa, jotta maitohappobakteerit sekoittuvat tasaisesti öljyyn eivätkä maitohappobakteerit tukkisi tippalukkoa.  Tippapullon kallistuskulma vaikuttaa tippojen virtaukseen ja eri kallistuskulmia kannattaa yrittää.

 

Gefilus® tippapullon pohjalla on sakkaa/sakka ei liukene (öljyssä on jotain ainetta)

Gefilus® D-tippapullon ravistaminen erittäin voimakkaasti ennen käyttöä on aina hyvin tärkeää, jotta maitohappobakteerit sekoittuvat tasaisesti öljyyn. Valitettavasti joskus harvoin käy niin, että maitohappobakteerit sakkautuvat pullon pohjalle niin tiukasti, että ravistaminen ei auta asiaan. Tuote on kuitenkin kunnossa eli tuotteen käyttäminen ei ole eikä ole terveydelle haitallista tai aiheuta koostumuksen muuttumisen vuoksi vaaraa.

Gefilus® Tippapullo on puoliksi tyhjä?

Gefilus® Tippapullo on osittain täynnä, jotta pullon sisältöä voi sekoittaa ravistamalla. Gefilus-Tippapullon sisällön määrä on 8 ml ja pullon kokonaistilavuus noin 14 ml. Täten pullon ollessa täytetty 8 millilitralla Gefilus-liuosta, on pullo sisällöltään osittain täynnä. Lisäksi pullon pohjan paksuus vaihtelee hieman eri pullojen välillä, jolloin nestepinnan taso esimerkiksi etikettiin nähden vaihtelee hieman. Pullot täytetään koneellisesti, ja laadunvalvontamme on hyvin tarkkaa myös täytön osalta.

Milloin Gefilus® maitohappobakteeri kannattaa ottaa?

Jos mahdollista, maitohappobakteerit kannattaa nauttia mieluiten tyhjään vatsaan illalla, kun suolisto lepää. Mutta maitohappobakteereja voi nauttia myös muina ajankohtina nautittuna.

 

Tutustu Gefilus® tuotteisiin

Gefilus® Kapselit
Lue lisää
Gefilus® Purutabletit
Lue lisää
Gefilus® Tipat
Lue lisää