Voiko maitohappobakteeribakteerivalmisteita käyttää päivittäin?

Maitohappobakteerivalmisteita voi käyttää päivittäin. Perheen pienimmille tarkoitetut Gefilus Tipat + D3 sekä koko perheen Gefilus Plus + D3 -kapselit sisältävät immuunijärjestelmän toimintaa tukevaa D-vitamiinia ja auttavat säännöllisesti käytettynä vahvistamaan vastustuskykyä. Gefilus-maitohappobakteerivalmisteita voi käyttää ympäri vuoden osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

Ovatko kaikki maitohappobakteerit vaikutuksiltaan samanlaisia?

Kaikki maitohappobakteerit eivät ole ominaisuuksiltaan ja vaikutuksiltaan samanlaisia. Parhaiten tunnettu ja vaikutuksiltaan tutkituin bakteerikanta on Gefilus® tuotteiden sisältämä Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeri.

Voiko antibioottikuurin aikana käyttää Gefilus-tuotteita?

Kyllä voi. Maitohappobakteeri ja antibiootti suositellaan otettavaksi eriaikaisesti, valmisteiden ottamisessa on syytä pitää noin tunnin väli.Riittävä ja suositeltava vuorokausiannos on yksi Gefilus-maitohappobakteerikapseli tai tabletti päivässä päivittäin tai lääkekuurin aikana. Yksi tabletti tai kapseli sisältää 5 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria.

Sopivatko Gefilus-ravintolisät myös pienille lapsille?

Kyllä, Gefilus-ravintolisät sopivat myös pienille lapsille. Erityisesti perheen pienimmille tarkoitetut Gefilus Tipat + D3 sisältävät maitohappobakteerin lisäksi immuunijärjestelmän toimintaa tukevaa D-vitamiinia ja auttavat säännöllisesti käytettynä vahvistamaan vastustuskykyä. Heti kun lapsi pystyy pureksimaan, lapsi voi siirtyä käyttämään Gefilus-purutabletteja. Purutablettien makuina löytyy muun muassa vadelma-mansikka ja mustikka.

Sisältääkö Gefilus Tipat+D alkoholia?

Gefilus Tipat+D on täysin alkoholiton valmiste. Tuote on myös laktoositon ja gluteeniton. Ei sisällä säilöntäaineita. Saattaa sisältää pieniä määriä maitoproteiinia.

Kannattaako Gefilus-kapseleita ja -purutabletteja käyttää raskauden aikana?

Gefilus-maitohappobakteerivalmisteet sopivat raskaana oleville ja imettäville. Tuotteiden sisältämät Lactobacillus GG -maitohappobakteerit ovat terveen ihmisen suolistossa luontaisesti esiintyviä hyödyllisiä bakteereita.

Voiko Gefilus-kapselin avata ja käyttää vain sisällön?

Kyllä voi. Kapselin sisällön voi halutessa sirotella joko nesteeseen tai haaleaan ruokaan.

Mikä on maitohappobakteerivalmisteiden käytön vaikutus?

LGG-maitohappobakteeri on alkujaan eristetty terveen ihmisen suolistosta. Gefilus-maitohappobakteerien käytöstä ja turvallisuudesta ihmiselle on yli 800 tieteellistä ja yli 200 kliinistä tutkimusta. Säännöllisesti käytettynä Lactobacillus GG tutkimusten mukaan kykenee asettumaan osaksi suoliston normaalia bakteeristoa, tukee hyödyllisen bakteeriston osuutta ja vähentää haitallisten bakteerien tarttumista ja kasvua.

Mikä on paras maitohappobakteeri?

Asiakaspalveluumme tulee toisinaan kysymyksiä, mikä on paras maitohappobakteeri?Kaikki maitohappobakteerit eivät ole ominaisuuksiltaan ja vaikutuksiltaan samanlaisia. Parhaiten tunnettu ja vaikutuksiltaan tutkituin bakteerikanta on Gefilus® -tuotteiden sisältämä Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeri, jonka turvallisuus ja teho ihmisille on todistettu yli 800 tieteellisessä ja yli 200 kliinisessä tutkimuksessa. Gefilus-maitohappobakteerivalmisteet soveltuvat tilapäisesti tai päivittäisesti käytettynä kaikille vauvasta vaariin.

Mikä on maitohappobakteerivalmisteiden käytön vaikutus?

LGG-maitohappobakteeri on alkujaan eristetty terveen ihmisen suolistosta. Gefilus-maitohappobakteerien käytöstä ja turvallisuudesta ihmiselle on yli 800 tieteellistä ja yli 200 kliinistä tutkimusta. Säännöllisesti käytettynä Lactobacillus GG tutkimusten mukaan kykenee asettumaan osaksi suoliston normaalia bakteeristoa, tukee hyödyllisen bakteeriston osuutta ja vähentää haitallisten bakteerien tarttumista ja kasvua.

Mitkä ovat suoliston bakteerien tehtävät?

Sanotaan, että suolisto on ihmisen toiset aivot. Hyvinvointi lähtee suolistosta. Suoliston bakteereilla on useita keskeisiä tehtäviä. Yhdessä suolen limakalvon kanssa ne muodostavat suojan ulkoa tulevia mikrobeja vastaan, osallistuvat ruoka-aineiden hajotukseen ja suolen limakalvon uudistumisen säätelyyn sekä elimistön vastustuskyvyn muodostumiseen. Terveen aikuisen ihmisen suolistossa asustaa 1-2kg bakteereja, joista suurin osa on hyödyllisiä. Jokaisen suolistossa on myös bakteereja, jotka määrällisesti kasvaessaan liian suureksi muuttuvat haitallisiksi. Bakteerien tasapaino voi järkkyä esim. antibioottihoidon, stressin tai ruokavaliomuutoksen seurauksena ja aiheuttaa muun muassa vatsavaivoja. Maitohappobakteereita sisältävät valmisteet auttavat pitämään suoliston bakteeriston tasapainossa.

Onko Gefilus-maitohappobakteerikapselien ja -purutablettien käytöstä käytöstä haittaa?

Asiakaspalveluumme tulee toisinaan kysymyksiä, voiko maitohappobakteeria saada liikaa jos käyttää samanaikaisesti useita Gefilus-maitohappobakteerivalmisteita, esim. jugurtteja ja kapseleita?Riittävä ja suositeltava vuorokausiannos on yksi Gefilus-maitohappobakteerikapseli tai tabletti päivässä. Yksi tabletti tai kapseli sisältää 5 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria. Suuremmasta annoksesta ei ole yliannostuksen riskiä, mutta ei myöskään välttämättä hyötyä.  Gefilus VAHVA -maitohappobakteerikapselit sisältävät 10 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria. Geflus VAHVA -maitohappobakteerit on tarkoitettu elämän erikoistilanteisiin, antibioottikuurien yhteyteen tai mukaan ulkomaanmatkoille.

Miksi Gefilus maitohappobakteerituotteita suositellaan käytettäväksi 1 tabletti per päivä eli 5 miljardia pöpöä per päivä? Voiko ottaa enemmän? Miksi suositeltua annosta ei tule ylittää?

Gefilus ravintolisät sisältävät 5 miljardia elävää LGG-maitohappobakteeria per päiväannos. Lukuisissa tutkimuksissa tällä määrällä on saavutettu hyödyllisiä vaikutuksia. Gefilus-tuoteperheeseen kuuluu myös Gefilus VAHVA ja TUPLA tuotteet, joissa yksi kapseli sisältää 10 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria, siis tuplasti enemmän. Nämä tuotteet on tarkoitettu elämän erikoistilanteisiin, kuten mukaan ulkomaanmatkoille tai antibiottikuurien yhteyteen.

Miten Gefilus-maitohappobakteereita säilytetään?

Kaikkia Gefilus-kapseleita, -purutabletteja ja -tippoja säilytetään huoneenlämmössä ja valolta suojattuna, myös avaamisen jälkeen. Lisäksi Gefilus Tipat tulee säilyttää pystyasennossa.

Lapseni on hyvin allerginen, uskallanko antaa hänelle Gefilus maitohappobakteerikapseleita?

Meillä on paljon kokemusta siitä, että hyvin allergisetkin lapset ovat voineet käyttää ja käyttävät Gefilus-tuotteita. Kaikki Gefilus-tuotteet valmistetaan erittäin laadukkaista raaka-ainesta ja pyrimme aina käyttämään mahdollisimman vähän eri raaka-aineita tuotannossa. Gefilus ravintolisät eivät sisällä EU-asetuksen 1169/2011 mukaisia allergioita tai intoleransseja aiheuttavia aineita. Vakavan allergian ollessa kyseessä täyttä 100 %:sta varmuutta ei minkään tuotteen soveltuvuudesta voi antaa  ilman testaamista. Mikäli lapsi ei ole suoraan allerginen jollekin käytetylle raaka-aineelle, uskallamme suositella Gefilus maitohapppobakteerituotteiden testaamista.

Gefilus-maitohappobakteerien purkissa on valkoinen muovinen osa. Onko tuote turvallinen?

Gefilus –kapselipurkissa oleva muovinen osa on niin sanottu kuivauskapseli, jonka tulisi olla kiinni purkin kannessa. Mikäli kuivauskapseli on tippunut tablettien/kapselien joukkoon, se on jostain syystä irronnut. Kuivauskapselia tarvitaan tuotteessa poistamaan kosteutta purkista, sillä maitohappobakteerit eivät viihdy liiassa kosteudessa. Tuote on muilta osin moitteeton eli tuotteen voi  halutessa käyttää normaalisti.

Mitä valkoiset sokerilta näyttävät kiteet Gefilus-maitohappobakteeripurkissa ovat?

Gefilus –purkin kannessa kiinni oleva muovinen osa on ns. kuivauskapseli. Kuivauskapselin sisällä olevat pienet ” kiteet” ovat silikageeliä. Silikageelikiteiden tehtävänä on poistaa kosteutta purkista, sillä maitohappobakteerit eivät viihdy liiassa kosteudessa. Mikäli kuivauskapseli on jostain syystä hajonnut tai irronnut siten, että kiteet ovat päässeet tablettien joukkoon, on tuote edelleen moitteeton ja tuotetta voi hyvin halutessa käyttää.

Miten Gefilus-kapseli- tai purutablettipurkki hävitetään?

Gefilus-maitohappobakteerin purkki ja kansi ovat PE-muovia, joka voidaan hävittää polttamalla eli purkin ja kannen voi toimittaa puhtaana kierrätykseen tai energiajätteeksi. Kuivausainekapselin silikageeli on myös energiajätteenä hävitettävää. Kuivausainekapselissa on siis silikageeliä eikä silikonia. Silikageeli on amorfista piidioksidia eli mineraalina puhutaan kvartisista.

Voiko Gefilus maitohappobakteerikapselia tai -purutablettia käyttää, vaikka parasta ennen –päiväys on mennyt jo?

Parasta ennen -päiväys on päivä, johon asti takaamme tuotteen varmasti säilyvän ominaisuuksiltaan hyvänä, kunhan tuote on säilytetty ohjeiden mukaisesti. Pikku hiljaa ajan myötä tuotteen maku saattaa alkaa muuttua, ja lisäksi maitohappobakteerien määrä alkaa pienentyä. Nämä muutokset eivät ole haitallisia. Voitte huoletta vielä käyttää loppuun teillä olevan tuotteen.

Gefilus Tippapullon tippalukko on tukkeutunut eikä pullosta tule mitään ulos / tippakorkissa on jotain ainetta, joka tukkii pullon/tippojen saanti pullosta ulos on hankalaa ja kestää iäisyyden

Gefilus-Tipat–pullo tulee ravistaa kunnolla ennen jokaista käyttökertaa, jotta maitohappobakteerit sekoittuvat tasaisesti öljyyn eivätkä maitohappobakteerit tukkisi tippalukkoa.  Tippapullon kallistuskulma vaikuttaa tippojen virtaukseen ja eri kallistuskulmia kannattaa yrittää. 

Gefilus-tippapullon pohjalla on sakkaa/sakka ei liukene (öljyssä on jotain ainetta)

Gefilus D-tippapullon ravistaminen kunnolla ennen käyttöä on aina hyvin tärkeää, jotta maitohappobakteerit sekoittuvat tasaisesti öljyyn. Valitettavasti joskus harvoin käy niin, että maitohappobakteerit sakkautuvat pullon pohjalle niin tiukasti, että ravistaminen ei auta asiaan. Tuote on kuitenkin kunnossa eli tuotteen käyttäminen ei ole eikä ole terveydelle haitallista tai aiheuta koostumuksen muuttumisen vuoksi vaaraa.

Gefilus-Tippapullo on puoliksi tyhjä?

Gefilus-Tippapullon koko on 10 ml ja kokonaistilavuus noin 14 ml. Täten pullon ollessa täytetty 8 millilitralla Gefilus-liuosta, on pullo sisällöltään noin puoliksi täynnä. Lisäksi pullon pohjan paksuus vaihtelee hieman eri pullojen välillä, jolloin nestepinnan taso esimerkiksi etikettiin nähden vaihtelee hieman. Pullot täytetään koneellisesti, ja laadunvalvontamme on hyvin tarkkaa myös täytön osalta.

Milloin Gefilus-maitohappobakteeri kannattaa ottaa?

Jos mahdollista, maitohappobakteerit kannattaa nauttia mieluiten tyhjään vatsaan illalla. Näin ne pääsevät parhaiten vaikuttamaan yöaikaan, kun suolisto lepää. Mutta maitohappobakteerit tehoavat myös muina ajankohtina nautittuna.Jos maitohappobakteerivalmisteita käyttää antibioottikuurin aikana, kannattaa ne ottaa eri aikaan kuin antibiootit. Maitohappobakteerien käyttöä kannattaa jatkaa ainakin kuukauden ajan vielä kuurin jälkeenkin.