Voiko maitohappobakteeribakteerivalmisteita käyttää päivittäin?

Maitohappobakteerivalmisteita voi käyttää päivittäin. Perheen pienimmille tarkoitetut Gefilus Tipat + D3 sekä koko perheen Gefilus Plus + D3 -kapselit sisältävät immuunijärjestelmän toimintaa tukevaa D-vitamiinia ja auttavat säännöllisesti käytettynä vahvistamaan vastustuskykyä. Gefilus-maitohappobakteerivalmisteita voi käyttää ympäri vuoden osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota.

Ovatko kaikki maitohappobakteerit vaikutuksiltaan samanlaisia?

Kaikki maitohappobakteerit eivät ole ominaisuuksiltaan ja vaikutuksiltaan samanlaisia. Parhaiten tunnettu ja vaikutuksiltaan tutkituin bakteerikanta on Gefilus® tuotteiden sisältämä Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeri.

Voiko antibioottikuurin aikana käyttää Gefilus-tuotteita?

Kyllä voi. Maitohappobakteeri ja antibiootti suositellaan otettavaksi eriaikaisesti, valmisteiden ottamisessa on syytä pitää noin tunnin väli.Riittävä ja suositeltava vuorokausiannos on yksi Gefilus-maitohappobakteerikapseli tai tabletti päivässä päivittäin tai lääkekuurin aikana. Yksi tabletti tai kapseli sisältää 5 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria.

Sopivatko Gefilus-ravintolisät myös pienille lapsille?

Kyllä, Gefilus-ravintolisät sopivat myös pienille lapsille. Erityisesti perheen pienimmille tarkoitetut Gefilus Tipat + D3 sisältävät maitohappobakteerin lisäksi immuunijärjestelmän toimintaa tukevaa D-vitamiinia ja auttavat säännöllisesti käytettynä vahvistamaan vastustuskykyä. Lisäksi pikkulapsille on saatavilla pelkkä Gefilus LGG-tipat ilman d-vitamiinia. Heti kun lapsi pystyy pureksimaan, lapsi voi siirtyä käyttämään Gefilus-purutabletteja. Purutablettien makuina mansikka löytyy myös vadelma-mansikka ja mustikka.

Sisältääkö Gefilus Tipat+D alkoholia?

Gefilus Tipat + D on täysin alkoholiton valmiste. Valmiste on lisäksi maitoproteiiniton eikä sisällä soijan ainesosia.

Missä vaiheessa ennen ulkomaanmatkaa kannattaa aloittaa Gefilus-tuotteiden käyttö?

Gefilus-maitohappobakteerivalmisteiden käyttö kannattaa aloittaa viimeistään pari viikkoa ennen matkaa ja jatkaa käyttöä matkan aikana sekä matkan jälkeen. Kaikki Gefilus-ravintolisät sopivat hyvin matkalle mukaan, sillä ne säilyvät huoneenlämmössä.

Kannattaako Gefilus-kapseleita ja -purutabletteja käyttää raskauden aikana?

Gefilus-maitohappobakteerivalmisteet sopivat raskaana oleville ja imettäville. Tuotteiden sisältämät Lactobacillus GG -maitohappobakteerit ovat terveen ihmisen suolistossa luontaisesti esiintyviä hyödyllisiä bakteereita.

Voiko Gefilus-kapselin avata ja käyttää vain sisällön?

Kyllä voi. Kapselin sisällön voi halutessa sirotella joko nesteeseen tai haaleaan ruokaan.

Soveltuvatko maitohappobakteerit lemmikkieläimille?

Gefilus-maitohappobakteerit soveltuvat hyvin annettavaksi  tarvittaessamyös lemmikeille kuten koiralle tai kissalle. Saatavilla on tuotemuotoja, esimerkiksi tipat ja kapselit joista kapselin voi avata ja sisällön sekoittaa ruokaan ja juomaan. Tarvittaessa voi myös keskustella eläinlääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa maitohappobakteerin käytöstä eläimille.

Mikä on maitohappobakteerivalmisteiden käytön vaikutus?

LGG-maitohappobakteeri on alkujaan eristetty terveen ihmisen suolistosta. Gefilus-maitohappobakteerien käytöstä ja turvallisuudesta ihmiselle on yli 800 tieteellistä ja yli 200 kliinistä tutkimusta. Säännöllisesti käytettynä Lactobacillus GG tutkimusten mukaan kykenee asettumaan osaksi suoliston normaalia bakteeristoa, tukee hyödyllisen bakteeriston osuutta ja vähentää haitallisten bakteerien tarttumista ja kasvua.

Mikä on paras maitohappobakteeri?

Asiakaspalveluumme tulee toisinaan kysymyksiä, mikä on paras maitohappobakteeri?Kaikki maitohappobakteerit eivät ole ominaisuuksiltaan ja vaikutuksiltaan samanlaisia. Parhaiten tunnettu ja vaikutuksiltaan tutkituin bakteerikanta on Gefilus® -tuotteiden sisältämä Lactobacillus rhamnosus GG maitohappobakteeri, jonka turvallisuus ja teho ihmisille on todistettu yli 800 tieteellisessä ja yli 200 kliinisessä tutkimuksessa. Gefilus-maitohappobakteerivalmisteet soveltuvat tilapäisesti tai päivittäisesti käytettynä kaikille vauvasta vaariin.

Mikä on maitohappobakteerivalmisteiden käytön vaikutus?

LGG- maitohappobakteeri on alkujaan eristetty terveen ihmisen suolistosta. Gefilus-maitohappobakteerien käytöstä ja turvallisuudesta ihmiselle on yli 800 tieteellistä ja yli 200 kliinistä tutkimusta. Säännöllisesti käytettynä Lactobacillus GG tutkimusten mukaan kykenee asettumaan osaksi suoliston normaalia bakteeristoa, tukee hyödyllisen bakteeriston osuutta ja vähentää haitallisten bakteerien tarttumista ja kasvua.

Mitkä ovat suoliston bakteerien tehtävät?

Sanotaan, että suolisto on ihmisen toiset aivot. Hyvinvointi lähtee suolistosta. Suoliston bakteereilla on useita keskeisiä tehtäviä. Yhdessä suolen limakalvon kanssa ne muodostavat suojan ulkoa tulevia mikrobeja vastaan, osallistuvat ruoka-aineiden hajotukseen ja suolen limakalvon uudistumisen säätelyyn sekä elimistön vastustuskyvyn muodostumiseen. Terveen aikuisen ihmisen suolistossa asustaa 1-2kg bakteereja, joista suurin osa on hyödyllisiä. Jokaisen suolistossa on myös bakteereja, jotka määrällisesti kasvaessaan liian suureksi muuttuvat haitallisiksi. Bakteerien tasapaino voi järkkyä esim. antibioottihoidon, stressin tai ruokavaliomuutoksen seurauksena ja aiheuttaa muun muassa vatsavaivoja. Maitohappobakteereita sisältävät valmisteet auttavat pitämään suoliston bakteeriston tasapainossa.

Onko maitohappobakteerin käytöstä haittaa?

Asiakaspalveluumme tulee toisinaan kysymyksiä, voiko maitohappobakteeria saada liikaa jos käyttää samanaikaisesti useita Gefilus-maitohappobakteerivalmisteita, esim. jugurtteja ja kapseleita?Riittävä ja suositeltava vuorokausiannos on yksi Gefilus-maitohappobakteerikapseli tai tabletti päivässä. Yksi tabletti tai kapseli sisältää 5 miljardia maailman tutkituinta LGG-maitohappobakteeria. Suuremmasta annoksesta ei ole yliannostuksen riskiä, mutta ei myöskään välttämättä hyötyä.

Miksi suositellaan 1 tabletti per päivä/ 5 miljardia pöpöä per päivä? Voiko ottaa enemmän? Miksi suositeltua annosta ei tule ylittää?

Gefilus -ravintolisätuotteet sisältävät kaikki 5 miljardia elävää LGG-maitohappobakteeria per annos ja per päivä. Tutkimuksissa kyseisellä määrällä on saavutettu hyödyllisiä vaikutuksia.

Miten Gefilus-maitohappobakteereita säilytetään?

Kaikkia Gefilus-kapseleita, -purutabletteja ja -tippoja säilytetään huoneenlämmössä ja valolta suojattuna, myös avaamisen jälkeen. Lisäksi Gefilus Tipat tulee säilyttää pystyasennossa.

Lapseni on hyvin allerginen, uskallanko antaa hänelle Gefilus maitohappobakteerikapseleita?

Gefilus Plus maitohappobakteerikapseli sisältää itse LGG-bakteerin lisäksi mikrokiteistä selluloosaa (täyteaineena), rasvahappojen magnesiumsuoloja (paakkuuntumisenestoaineena) sekä kapselikuoren sisältämän liivatteen ja titaanidioksidia. Toinen mahdollisesti sopiva valmiste voisi olla Gefilus -tippa D3, joka sisältää auringonkukka- ja MCT-öljyä sekä piidioksidia D-vitamiinin ja maitohappobakteerin lisäksi. Myös Gefilus purutablettimme saattavat olla sopiva vaihtoehto teille allergioista riippuen.Meillä on paljon kokemusta siitä, että hyvin allergisetkin lapset ovat voineet käyttää ja käyttävät Gefilus -tuotteita ilman allergiaoireita. Kaikki Gefilus -maitohappobakteerituotteemme valmistetaan erittäin laadukkaista raaka-aineista, ja pyrimme käyttämään mahdollisimman vähän raaka-aineita tuotteiden valmistamisessa. Gefilus -tuotteemme eivät sisällä EU-asetuksen 1169/2011 mukaisia allergioita tai intoleransseja aiheuttavia aineita tai tuotteita.Vakavan allergian ollessa kyseessä täyttä 100-prosenttista varmuutta ei minkään tuotteen soveltuvuudesta toki voi antaa ilman testaamista. Mikäli lapsenne eivät ole allergisia suoraan jollekin raaka-aineelle, uskallamme tietoon ja kokemukseen perustuen suositella teille Gefilus -maitohappobakteerituotteiden testaamista.